Проф. др Небојша Раичевић


Др Небојша Раичевић, Редовни професор
(Стројинци, 24.08.1969.)

Небојша Раичевић дипломирао је на Правном факултету Универзитета у Нишу 1995. године. Магистарску тезу под називом „Правила о средствима ратовања у савременом међународном хуманитарном праву”, одбранио je на Правном факултету у Нишу 2001. године. Докторску дисертацију под насловом „Хуманитарна интервенција у међународном јавном праву” одбрани је на истом факултету 2008. године. На Правном факултету у Нишу ради од 1996. године. За доцента за ужу међународно-правну научну област др Небојша Раичевић изабран је 2008. године, за ванредног професора 2013, а за редовног професора 2018. године.

ПРЕДМЕТИ НА МАСТЕР СТУДИЈАМА - ОПШТИ СМЕР: Институције и право Европске уније , Дипломатско и конзуларно право , Међународна људска права , Међународне организације .
ПРЕДМЕТИ НА МАСТЕР СТУДИЈАМА - СМЕР УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА: Конзуларно право .
ПРЕДМЕТИ НА МАСТЕР СТУДИЈАМА - СМЕР ПРАВО И ИНФОРМАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ: Информационе технологије у међународном праву .

У својој професионалној каријери, проф. др Небојша Раичевић објавио је две монографије и више од 60 чланака. Учествовао је на четрнаест домаћих или међународних пројеката. Небојша Раичевић је боравио више пута на стручном усавршавању у иностранству. Био је продекан Факултета за наставу и научни рад (2013–2016), управник докторских студија (2016–2019), главни и одговорни уредник часописа „Правни хоризонти” и коуредник неколико зборника радова студената докторских студија.


КОНТАКТ ИНФОРМАЦИЈЕ:

Кабинет 10, IV спрат
Телефон: 018 500 266
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Консултације: Среда: 9-11h