Проф. др Александар Мојашевић


Др Александар Мојашевић, Редовни професор
(Ниш, 24.08.1977.)

Образовање:
Дипломирао на Правном факултету Универзитета у Нишу 2002. године. Положио усмени магистарски испит, смер – Економска анализа права, на Правном факултету у Београду септембра 2007. године. Магистарску тезу, под називом „Економска анализа накнаде штете", одбранио са одликом на Правном факултету Универзитета у Београду, 16. априла 2009. године. Докторску дисертацију, под називом „Економска анализа алтернативног решавања грађанскоправних спорова", одбранио са одликом на Правном факултету Универзитета у Београду, 7. новембра 2012. године.
Радни однос:
На Правном факултету у Нишу ради од 1. фебруара 2006. године, За асистента-приправника, за ужу Правно-економску научну област – наставни предмет Основи економије, на Правном факултету у Нишу, изабран је 20. јануара 2005. године, За асистента, за ужу Правно-економску научну област – наставни предмет Основи економије, на Правном факултету у Нишу, изабран је 10. септембра 2009. године, За доцента, за ужу Правно-економску научну област – наставни предмет Основи економије, на Правном факултету у Нишу, изабран је 11. марта 2013. године.

ПРЕДМЕТИ НА МАСТЕР СТУДИЈАМА - ОПШТИ СМЕР: Економија европских интеграција , Финансијске институције , Антимонополско право .
ПРЕДМЕТИ НА МАСТЕР СТУДИЈАМА - СМЕР УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА: Економска анализа превенције .
ПРЕДМЕТИ НА МАСТЕР СТУДИЈАМА - СМЕР ПРАВО И ИНФОРМАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ: Електронска трговина и решавање спорова , Електронске јавне набавке .
ПРЕДМЕТИ НА ДОКТОРСКИМ СТУДИЈАМА: Берзанско право , Економија јавног сектора , Право и економија .

У својој професионалној каријери, др Александар С. Мојашевић објавио је једну монографију, тридесетшест (ауторских или коауторских) радова, два коауторска уџбеника и један практикум. Учествовао је, или учествује, на шест пројекатa. Боравио је на осамнаест стручних усавршавања.

  • БИБЛИОГРАФИЈА
  • УЧЕШЋЕ У ПРОЈЕКТИМА
  • УСАВРШАВАЊА
  • ACADEMIC CV
    Профил на професионалним и академским мрежама:
    http://www.linkedin.com/profile/view?id=218344358&trk=tab_pro
    http://ni.academia.edu/AleksandarMojasevic
    http://www.academlink.com/portfolio/owner/mojasevic
    Профил на друштвеним мрежама:
    https://twitter.com/mojasevic77
    http://www.facebook.com/aleksandar.mojasevic

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИЈЕ:

Кабинет 20, III спрат
Телефон: 018 500 236
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Консултације: Четвртак: 10-12h